måndag 15 augusti 2011

Count on me, I'm gonna win the race


Daterat 1/8 2011

Lämpligt soundtrack - The Race, Yello (1988)

En dag kom grabbarna med andan i halsen, de hade sett en lurcher (vinthundsblanding). Vi fick kontakt med /M&M och Dylan The Lurcher (med egen blogg - hundendylan.blogspot.com)

/M jobbar för  SOS (rescue dogs i Spanien) och hade tagit hem Dylan the Lurcher, nu ca. ett år gammal. Vi bestämde att mötas upp på stranden och låta hundarna springa - vilken upplevelse det blev.

Visst har jag försått att Whippet kan springa, vill springa och behöver springa (vilket Bello också gör regelbundet, men ensam) – men jag kunde inte föreställa mig vilken fart, uthållighet och – ja vad skall man kalla det – glädje kanske, som syntes i båda hundarna.  Det var ett skådespel som drog åskådare ……

Här bär det av från vårt tält ner till stranden


I början var det helt klart Dylan the Lurcher som hade övertaget –  som äldre hund hade han bättre strategi helt enkelt. 







Men snart fattade Bello hur han skulle utnyttja övertaget i hastighet och smidighet och började hålla ut svängarna lite mera.





Efter 10:tals minuter av stenhård körning så var det dags för lite godis



Sen på det igen




Bello och Dylan the Lurcher blev i alla fall väldigt goda kompisar. Dylan the lurcher har rätt mycket Galgo Espaniol i sig, så det var inget fel på hans speed heller. 

Jag tror inte att sett Bello så lycklig  förut – tänk att äntligen få springa med någon som hänger på – vilken lycka för en Whippet valp.

/t





2 kommentarer:

  1. ååh vad fina bilder på våra fina hundar!!

    Har mailat dig också!

    /Malin och Dylan

    SvaraRadera
  2. Superhärliga bilder! Dendär stranden med lena sanden vill vi också springa på! Det är något magiskt med sand, Zooi blir tokig bara av att gå på de.

    SvaraRadera