onsdag 17 augusti 2011

no pain, no gain

/E har som avslutning på vår semester varit på sitt första simläger.

Klubben hade ordnar så att 9-14 åringarna fick träna tillsammans i Vilan, Skara under 5 dagar. Områden är riktigt bra, det var inte enbart vår klubb utan också Elfsborg och Kungälvs simklubbar som hade kommit hit för sina uppstartsläger.

Trots upp till 5 timmars hård träning per dag så var alla glada o nöjda - starka ungar och duktiga ledare med stor erfarenhet av barn i denna ålder. Sista dagen som avslutades med tröskelträning (!) kl 08:00-10:00 på morgon skördade sina offer - /E sov från Mariefred och hela vägen till Häggvik.

Vi bodde på Jula camping som ligger i direkt anknytning till hotellet och simhallen - stökigt, mycket oljud på nätterna (Skara verkar vara överrepresenterade när det gäller Epa-traktorer och vedbodtrimmarde Volvo med överdimensionerade ljudanläggningar) och ja, vad skall man säga - inte kommer vi tillbaka för campingens skull i alla fall ...

.... men själva Vilans idrottsområde med fotbollsplaner, fin simhall, 50-meters utomhus-pool och friidrottsanläggning var väldigt fina.

Som sagt, jag har ju lyckats radera en mängd bilder vid överföringen från kameran till Picasa, så det enda som finns kvar är några bilder från två pass.

Här en stilstudie på /Es frisim - Detaljer att träna på, vinkeln på armbågen, isättningen av handen och att hålla vänster handens under kroppen under armtaget - inte bara kondition och styrka - simmarna måste tänka på teknik också.



Träningen ger resultat. Båda med samma (och korrekta - så långt jag kan se) vinkel på armbågen.


Engagerade tränare får alla att känna sig delaktiga. Emils tränare,/V,  är en top-30 (under 18) på 100 fjäril, och väldigt omtyckt av alla ungarna.


Också dax att testa på fjäril, svårt och tungt i början, men tänk vad 2-timmars pass gör med tekniken ...


Huvudtränare, /C visar hur det skall gå till i banan bredvid /E.


Kolla /Es killerface - var det bara satsningen det hängde på så skulle /C inte ha en chans =)

/t

1 kommentar:

  1. kolla mail:) mailat till den mailen vi fick! Om sos-träff:)
    Tänkte att ni kanske ville komma eftersom ni är intresserad av rescue-dog sen kanske:)
    Hundöarna den 28e har sos träff. Skulle vara skoj om ni kom!! :D Dylan vill träffa Bello!

    SvaraRadera