söndag 5 juni 2011

Oj, vilken helg

Fredag kväll fick jag mail från /F, husse till Soya the whippet och Bella the whippet. Bella the whippet (vilket vacker namn btw) hade blivit anfallen av en stor blandras.
Hon och Soya the whippet var ute på koppel-promenad med /F när blandisen dök upp ur skogen och direkt gick till attack mot Bella the Whippet

- resultat: Två dygn på Albano för vård.

/M tipsade /F om att Bello och Soya the whippet kunde träffas för att undvika framtida trauma. Det skiljer ungefär en månad i ålder mellan dom och vi bor ganska nära varann.

Och vilket besök det blev.

Bello brukar vara relativt cool vid besök, men när han såg Soya the whippet blev han helt galen, han brukar inte bita mig men jag hade honom i famnen när vi öppnade grinden till trädgården och han försökte bita sig loss.

Ingen annan hund(ras) har triggat den reaktionen.

När han hade lugnat sig - typ en promille - så fick han gå ner och träffa Soya the whippet. Hon ryggade tillbaka, kanske för 30-60 sekunder, sen var de igång - för de följande timmarna.


Bello verkar ha blick för skönhet, Soya the whippet är en mycket vacker tik.


Och Soya the whippet är snabb, så pass snabb att Bello flängde och jagade men kom egentligen aldrig ikapp


När de båda var så slutkörda att de inte orkade springa längre så var det brottning 'lucha libre style', som gällde


Nånstans vid det här laget så började jag nog se att Bello var lite seg, men okunnig som jag är så tänkte jag väl inte mer på det. Snart hade dock Bello diarré. /F och jag gissade att det berodde på mängden vatten som hundarna drack i värmen.

Hur som helst, både /F och jag såg två lyckliga valpar som lekte på samma sätt, spring, spring, spring och sen lite mer spring. Jag har byggt 125 meter staket runt tomten så dom fick sträcka ut.

Soya the whippet åkte hem och våra gäster kom, /L och /S som ville träffa Bello. /P och /mrs T följde med sina döttrar.


Den Bello dom fick träffa var en skugga av sig själv, snart gick han undan och kräktes, och var allmänt ynklig och eländig.

Kvällen med gästerna var så trevlig som man kan förvänta *smile*, men allt emellanåt så fick vi jaga runt på tomten och 'plocka' diarré.

Om nån har ett bra förslag på plock-teknik för sagda konsistens - please, enlighten  me

/mrs T's mor är en erfaren hund-ägare (första lagrotto ägaren som är på väg att nå högsta lydnadsnivån ... om det nu är så det kallas i tävlingssammanhang) och tipsade om vätskeersättning för bebisar, som vi råkade ha hemma.
Så fram med engångssprutorna igen - många år sen sist - men det gick bra.
Det överkokta riset (med buljong) blev dock ingen hit.

När vi rundade av kvällen var Bello fortfarande dålig, inga kräkningar men tendenser till diarré.
Problemet var väl att ´källan sinat´
- inte mycket mer än en liten liten valp som anstränger sig sååå mycket.

Så när natten faller, så finner sig storhusse liggandes på en madrass bredvid en magsjuk valp på golvet i hallen, med bebisradarn på 100%
- varje litet kurr i magen, varje litet gny, varje liten rörelse registrerade, analyserades och sorterades i det undermedvetna. När det var 'skarpt' läge hann vi ut - varje gång.
.... Det ni, inte illa för en gammal man

Jag fick avlösning vid 7-snåret när /E och /S förberedde sig för klubbmästerskaps tävlingarna. Vid lunchtid ville Bello ha mat - fick morotspuré och frikadeller, åt allt - fick tillbaka sin energi och är nu samma 'gamla' Bello igen.

Nu ser vi fram emot nästa träff med Soya the whippet med skräckblandad förtjusning.  /F har en fotbollsplan i grannskapet som lät som en perfekt plats för nästa träff.

en trött /t

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar