torsdag 29 december 2011

Bello running wild

Soundtrack: Running wild med Roxy Music

Bello har nu varit med för första gången till Lofsdalen, eller rättare sagt till Svartåsvallen, en mil från Lofsdalen. 

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så köpte vi täcket Alfresco från whippetwear.com till Bello för vi hade -37 grader kallt ifjol när vi kom upp någon dag innan jul. Nu var det varmt, som kallast -10 C. 

Hur som helst så har man ju läst om att Whippets 'typ' inte går ut om inte solen skiner, det är över 20 C varmt och vindstilla .... Jag vet inte vad vi har fått för hund, men han fullkomligt älskade snön och att vara ute, oberoende om det var storm (Dagmar slog ut strömmen ett dygn), snöade eller var kallt och klart. Han fick springa fritt och så fort vi gick nära dörren ville han ut.

Bl.a. så försökte vi träna lite sök i snön. Vi delade Frolic i halvor och försökte slänga dom i djurspåren som fanns i snön. Bello fattade snabbt idéen och nosade, hoppade och grävde för fulla muggar.






Det bästa var nog ändå alla andra hundar i granngårdarna. Vi är alltså i Härjedalen och fast alla har hundar så tror jag inte det finns en enda 'sällskaps'-hund utan alla är jakthundar - Tax, Engelsk Sätter, Hamilton stövare, Forslundare och Jämthundar. Vackra, lugna och starka hundar. 

/S följde med /L och hennes Engelska Sättrar, Vilda och Xena och Hamilton stövaren Gaia på promenad i skogen. Hovärken syns i bakgrunden och /S fick några riktigt bra bilder. Bello är snabb, men blir det off-road så har han inget att sätta emot Vilda och Xena med större tassar och annan muskulatur och flås.










whippetwear täcket fungerar kanon vid normal användning, men vi märkte två situationer där det inte behövs eller inte fungerar optimalt.

För det första så märkte vi att Bello inte verkar behöva ha något på sig när han är lös - får han springa fritt så verkar han hålla sig varm. Jag var ute och högg ved under några timmar och Bello var ute med mig, utan något täcke, trots att han hade möjligheten att vara inomhus. Är han kopplad så ser han mera frusen ut.
För det andra så märkte vi att när hundarna körde 'off-road' i djup snö - som på bilden ovan - så samlades en hel de snö inne i täcket, vid bröstkorgen, som sedan smälte. Det verkade som om Bello tyckte det var mera obehagligt än själva kylan.

På bilden här under har Bello på sig fleece täcket vi köpt från hans uppfödare - Pompecas. Räcker mer än väl i temperaturer ner till -5, i alla fall om han får vara lös.

(Inga andra spår än våra på vägen vid lunchtid ....)

Såhär trött är man efter en dag i snön. Vi har fått användning av gamla bebis-grejer, fårskinnet som vi hade i vagnen till grabbarna är populärt och som täcke han har /As gamla bebisfilt ...



/t

1 kommentar: