fredag 1 juli 2011

It takes two to tango

Nu har vi haft två hundar hemma under några dagar - hur går det ?

I början var det mycket fight om vem som bestämde, till en början fick ofta Zooi övertaget - hon är liten, snabb och smidig och Bello hade gjort tassen illa - igen.



Jag tror det var onsdag då Bello bestämde sig för att det räckte, så med vikt, storlek och kraft så markerade han och tog grejerna från Zooi som Zooi tagit från honom tidigare. Det var också onsdag kväll när jag tyckte att nu räckte det - det var inte längre glada svansar som viftade i leken, utan jag tror att det blev lite väl mycket 'på riktigt' - typ som det kan bli när barns lek övergår till annat. Så jag satte mig i soffan mellan dom, tog ett löst tag i nacken på dom båda och väntade.

Det tog inte ens en sekund innan Zooi fattade - lade sig ner och slappnade av, Bello tog säkert 5 sekunder på sig =)


Efter detta så har det varit mycket lugnare och mera lek. Ofta också bus tillsammans som deras min tydligt visar på bilden - oops, han kollar ... Vi har t.o.m. varit tvungna att 'bygga om' terrassen. Zooi är en hund som gillar att krypa in under saker och har några gånger krupit in under terrassen - det är kanske ett 10-15 cm högt utrymme så vi är rädda att hon fastnar eller skär sig på någon skruv eller så. Det har inte ens hjälp att täppa för öppningen - Bello och Zooi har helt resolut 'rivit barrikaderna'. Så i morse tog /E fram såg och skruv-dragare och byggde igen öppningen - snyggt blev det också


Zooi och Bello har fått, som vanligt hos oss, följa med dit familjen åker. Denna vecka med sommarlov och solsken har dom varit på stranden ett par gånger, legat i skuggan och sovit, och fått mycket uppmärksamhet från både barn och vuxna. Båda har uppfört sig perfekt.

Efter att Zooi kommit så har Bello blivit mera 'fjärr', jag vet inte om det är att Zooi är tillräckligt för honom, eller om han är sur för att han inte längre är den enda som blir bortskämd i familjen - det är faktiskt Zooi som är mera kelsjuk än Bello. Vi får se hur Bello reagerar när /L kommer och hämtar Zooi på måndag.


Kolla på Zoois öron - Faraohund i släkten ?
Hur som helst - det har varit kul

Har ju också lovat att hålla er underrättade om kostnaderna med hund. Registrering hos Lantbruksverket kostade 70 SEK, 12 veckors vaccination kostade 450 SEK, fästinghalsband 240 SEK och valpkurs börjar vi på nästa vecka - 1900 SEK.

Till sist veckan ros

1 kommentar:

  1. Bra att de kan lugna ner sig lite! Nu har de ju inte mamma där (och övrig släkt) som kan säga till ifall det går till överdrift så det kan nog behöva göras av er.
    Ja hon kryper alltid in under saker, framförallt under alla altaner vi stöt på.
    Roliga bilder! De är så söta, ja saknar min lilla häftapparat massor!!!
    Ni är så snälla som tar hand om henne! Tack!

    SvaraRadera