söndag 1 april 2012

But the scar, the scar remains ..

sjunger Brett i Every rose has its thorn (Poison)

Vi får hoppas att så inte blir fallet för Bello

Förra söndagen fick han en liten svullnad på ena sidan av nosen. Vi pratade med Agrias jourveterinär på söndagen som sade att vi kan avvakta.

Svullnaden gick ner men sen kom den tillbaka också på andra sidan nosen och då beställde vi tid hos veterinären - vi misstänkte en fästing.

Det var ingen fästing men ett litet sår som vi skulle hålla rent - det är lättare sagt än gjort, Bello gillade inte de sårtvättar vi hade hemma och rev istället upp blåsan så det blev ett större sår.

Då var det dax att ringa /M för lite tips. /M gissade på en tidig geting eller kanske en tagg och berättade att svullnader kan komma och gå om de t.ex. blivit stuckna. Vi skulle försöka kyla ner blåsan / såret för att minska klådan.

Sårskorpan syns lite till höger ovanför nosen.



Nu är det bättre, tror vi. På morgnarna ser det rätt bra ut men så kommer han åt såret och river upp hela sårskorpan igen.

Så nu får stackarn gå runt med strut här hemma. Gissa om jag hittade rätt storlek på en söndag ?
Nope, en var jättestor och den andra är lite för kort (eller om det är whippet som har för lång nos) , Bello kommer åt i allafall .... =(

Så det får bli en ny vända imorgon.....

Annars har grabbarna varit sjuka hela veckan och jag blev dålig på torsdag. Bello är lite smått uttråkad när det roligaste han fått göra var att gå till godisbutiken med /E


Snart påsklov ...... Lofsdalen väntar

/t

7 kommentarer:

  1. Det kan inte vara ett skavsår från munkorgen han hade på LCn förra helgen? Hoppas att det läker fint iallafall!

    SvaraRadera
  2. hmm kanske det. Han hade munkorg under två race - vad kan det ha varit 2-3 minuter? Vi märkte svullnaden först på söndag, men platsen skulle kunna passa med munkorgen. Jag får försöka kolla upp det, tackar.
    /t

    SvaraRadera
  3. Har ni provat att sätta på vanligt plåser på för att skydda? Kanske blir han galen då förståss, fast plåster och tratt ett tag för att välja sig sen kanske ni kan ta av tratten. Jag hade ju plåster över Zoois sår när hon blev biten, de blev jättebra.

    SvaraRadera
  4. Vi försökte först med plåster, men det var inte uppskattat. Nu har det gått bra med tratten och en salva som heter Viatop. Vi lägger på salvan när han börjar försöka komma åt sårskorpan och den verkar mildra besvären.
    /t

    SvaraRadera
  5. Stackars lilla Bello! Det blir nog bra snart! Krya på dig från Dylan

    SvaraRadera
  6. Igår satt vi och kollade på bilder från Gotland!
    Vi kommer förhoppningsvis vara på Gotland vecka 31 i sommar. Kommer ni vara där något?
    Skulle vara skoj att ses snart!

    SvaraRadera
  7. Hej, vi kollar också på bilderna allt emellanåt.
    Vi kommer nog inte att åka till Fårö iår - vi skall vara uppe i Lofsdalen och cykla. De har öppnat en Bike Park som skall testas =)
    Kolla in http://www.youtube.com/watch?v=akWpCkrkj4A

    /t

    SvaraRadera