lördag 28 april 2012

Lure Coursing - Slätmossen - Uppdaterad

Soundtrack: Born to run - Bruce Springsteen

Uppdatering: Arghh - jag har ju missat en detalj. Bello måste vara 15 månader gammal innan hans tredje godkända licenslopp kan registreras. Så vi kan bara tillgodogöra oss ett lopp idag. Vi får vänta med det tredje riktiga loppet till Juni. Så det kan bli när man är vilsen nybörjare. Men Bello hade ju lika kul för det ....

Idag var det Lure Coursing i Slätmossen, Krylbo. Bello lyckades med två godkända licenslopp och är nu godkänd för att tävla i Lure Coursing !!

Nu skall vi skaffa licensbok och se om vi får plats i någon tävling under sommaren.



Plats och arrangemang var kanon med ett stort, plant fält och linan drogs ut med 4-hjuling mellan loppen. Jag gissar att det var under 20 hundar idag som sprang och allt gick smidigt.

Bello sov ända tills vi svängde in på ängen och han blev helvild och skällde (!) i bilen (han som aldrig låter) när han tittade ut och såg andra vinthundar, en stort äng och ett gäng med människor - jag tror att han fattade vad som var på gång. Han lugnade ner sig när han fick träffa och leka lite med en ung saluki hane.

Karin Hurtig  - ordförande för VKLC Svealand - och alla andra gamla LC rävar tog väl hand om oss nybörjare.




Första loppet fick Bello, i rött, springa med Billy 4 år (Farmor Selmas One of Us), en Whippet som här sprang sitt första licenslopp.




Båda är brindlade, båda har liknande linjer och båda är superlugna inför loppen, så vi fick frågan om dom var syskon.




Bello och Billy hade bra växelverkan i löpningen och sprang inte i vägen för varann - vilket tydligen är ett bra drag. 'Krockar hundarna fångar dom inga kaniner' - fick jag veta


 Bello hade lite bättre fart än Billy genom hela loppet, så nu har han visat att han behåller fokus både när han springer i spets och när han ligger efter 


Torts att båda hade mycket bra fokus under loppet blev de bara precis på håret godkända, för att de inte fokuserade på trasan tillräckligt väl när den stannat. Det är mycket att hålla reda på =)

Denhär bristen visade sig vara tillfällig. Både Bello och Billy gjorde helt rätt i sina andra lopp. 

I Bellos andra loppet satte Karin sin egen Hettie (Colores Hatari) som stödhund till Bello, och då var det inget problem.

Vi fick träffa flera Skotska hjorthundar som Bello först var rädd för. De är stora, mörka och lurviga - allt det Bello reagerar på hos andra hundar. Nu visade det sig vara jättelugna, fina och snälla hundar så Bello blev antagligen av med lite av sin osäkerhet idag.


Det blåste rätt mycket och när vinden rufsade om deras hår så såg jag varför ordet 'raggig' kan användas för att beskriva skönhet.






 en lyckad dag

/t






1 kommentar: