söndag 15 maj 2011

Hur går det?

Inne på vår femte dag och hur går det då?

Det finns ju en hel del att undra över med en ny valp hemma.

Hur skall vi få den rumsren ? 
Vet inte om vi haft tur eller vad det är men direkt vi kom hem så tog vi ut honom, via bakdörren, på tomten. Sen har vi försökt - när han vaknat, eller efter att han ätit eller lekt - öppna dörren så ha har kunnat gå ut. Då vi inte varit tillräckligt snabba har Bello gått till dörren och gnällt lite, för att få uppmärksamhet och för att få upp dörren. Han vill ha sällskap ute och det tar lite tid innan han hittar en lämplig plats. Men det har fungerat bra med bara några få mindre olyckor inne

Sover den på natten ?
Ganska bra. Vi har försökt få den att sova i sin bur, vilket fungerar någon timme. När den har vaknat har den kommit till vårt sovrum där det finns en liten hundbädd. Där sover den fram till 5-6 tiden då den vill ut en sväng, sen tassar den runt en stund innan den igen somnar om.

Biter den på allt ?
Inte riktigt. /M rekommenderade att alltid erbjuda en tuggleksak som ersättning när de biter på något. Det har fungerat ganska bra. Bello har inte försvarat något utan har accepterat bytet. 

Vad äter den ?
/M rekommenderade att ge den mat 4 gånger om dagen. Bello har inte de första dagarna haft värst mycket matlust, kanske fått i sig 3 dl per dag. Vi har försökt vara konsekventa och ta bort maten efter 10-15 minuter även om Bello inte ätit mera än några tuggor. Men, igår bytte vi till Affinity Advance puppy protect och matlusten verkade komma med den. Så nu äter han 4 gånger och 1- 1.5 dl per gång. 

Träning?
Vi har kollat lite på vilka 'belöningar' som Bello gillar. Hundgodis fungerar bra, dragkamp med handsken är uppskattat men bäst gillar den när man lägger sig på rygg och den får leka runt ansiktet en stund - det verkar som om detta är höjden på lycka för Bello, här tillsammans med /A och sin syster Muffin.



Socialisering ?
Vi har haft huset fullt (som vanligt) i princip varje dag. Skolkompisar, /S vänninor, och igår hade vi middag med /F&F, /J&G och /E&M. Bello gillar alla som tar sig tid till att gosa med honom - en social kille. Han har heller inte blivit 'överstimulerad' - tror jag - inget bitande eller överdrivet busande, mest bara 'ligga nära och bli kliad på magen'. Imorgon kommer /J med sin Milton the Poodle, en livlig hanne på dryga året. Det blir spännande att se hur det går med våra kompisars hundar.

Idag är det en vilodag, helt klart. Inget springade på tomten, bara lite lugn undersökning av miljön, men mest av allt så är det soffan som gäller idag.Här visar han hur man njuter av Giro d'Italias Etna etapp.



/t

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar