onsdag 25 maj 2011

reBello


Bello trivs ut på gården, han utforskar det mesta, och som små bebisar så använder han munnen till det mesta. Vi måste vara uppmärksamma för det mesta slinker ner - gamla äppelkartar, jord, sniglar, mask, och om han hittar ......

..... hundbajs .... men han brukar inte klaga speciellt mycket när vi tar det ur munnen ...

... men men, hade nån sagt till mig för några år sedan att jag kommer att grävde hundbajs ur munnen på en hund ... Yeah right.

Han har också ett typiskt rasdrag - han gillar inte kyla eller väta.

Det har ju regnat några morgnar nu och när vi ser att han behöver ut så öppnar vi dörren och går ut framför honom. Är det bra väder så följer han med, inga problem - är det dåligt väder så kissar han på dörr-mattan, för detdär med våta eller kalla tassar är inget för honom !!

Därav dagens rubrik - reBello





/E har varit förkyld och Bello har sett till att hålla honom varm. Han har nu också hittat ett sätt att slinka runt grinden till trappan och tar sig ner till killarnas sovrum på natten - han får ju inte sova med husse & matte, så Bello har löst det på sitt sätt




Bello har 'ryck' på kvällarna när han vill bita på händer - min tolkning är att det är ett 'valpryck' och han tappar lite av sin självkontroll i leken - så vi köpte en leksak som skall vara utmanande för att plocka fram på kvällen när rycket kommer - allt för att låta honom bli trött av tankeverksamhet, inte bus.

Han är väldigt fokuserad och effektiv och verkar tycka det är en kul leksak, både med och utan godis i.




/A skall till Skansen idag och /S gör en pastasallad med stekt kyckling som matsäck till /A.

Okryddad varm stekt kyckling - där har vi en belöning som vi tar fram vid speciella tillfällen.

Det roliga var att lägga ett par kycklingbitar i lådan som leksaken kom i - det var betydligt roligare och mera utmanande för Bello än själva leksaken.

/t

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar